Anke van der Bijl

Fluitist en fluitdocent


Fluitdocent Anke van der Bijl

Stacks Image 64

Fluitschool Flautissimo is In 1987 opgericht door fluitiste Anke van der Bijl. Inmiddels hebben hier vele tientallen fluitleerlingen uit Gouda en wijde omgeving met plezier leren musiceren. Ons uitgangspunt is : iedereen heeft talent. We willen je helpen dit te ontwikkelen.
Voor elke leerling is er naast de individuele les ook een samenspelgroep. Gevorderde spelers van dwarsfluit, altfluit, basfluit en piccolo kunnen terecht bij Fluitkoor DWARS.
Samen musiceren is een fantastische ervaring voor iedereen !
Daarom heeft Anke in 2015 het Gouds Jeugd Orkest opgericht dat wekelijks op donderdag repeteert.

Anke geldt als specialist op het gebied van muziekeducatie voor het jonge kind. Zij verzorgt lezingen en cursussen aan muziekdocenten over de hele wereld van Moskou tot New York. Ze is veelgevraagd gastdocent bij internationale workshops waar ze masterclasses en concerten geeft. Dit bracht haar o.a. in Japan, Engeland, Italië, Zwitserland, Finland, België, Denemarken en Spanje, en in 2017 en 2019 zelfs in Auckland, Nieuw Zeeland.

Zij vond het een eer in 2016 te mogen doceren aan het Royal College of Music en de Suzuki fluitgroepen te leiden tijdens het Gala concert in de Royal Albert Hall.

Tegenwoordig richt ze zich vooral op wat ze het allerliefste doet : Het geven van muziekles aan leerlingen in en om Gouda !
Klik hier voor meer informatie over Anke's opleiding en werkervaring of voor artikelen over haar in diverse media.

Privacy verklaring :
Cookies zijn helaas niet te vermijden maar wij verstrekken geen data aan derden !
Gegevens van onze leerlingen staan in onze database en worden alleen gebruikt om te communiceren over activiteiten waaraan de leerling deelneemt.